Onze specialiteiten

Bakkerij Cocerulle, al sinds het voorjaar van ’98 een begrip in en rond het stadscentrum van Ieper.

Al 20 jaar staat onze bakkerij garant voor verse huisgemaakte ambacht met passie. Kennis werd overgebracht van generatie op generatie. Onze producten worden artisanaal gemaakt, met de beste grondstoffen en heel veel liefde, dat proef je!

De oorsprong van de naam ‘Cocerulle’ vinden we in het oorspronkelijke ‘Farce d’Ypres.’ Vrij vertaald: ‘Ieperse steen.’ Een zeer licht veredeld gebak, voorgesteld als een kasseisteen. Gezien Ieper doorheen de jaren meerdere malen herbouwd werd mag gezegd worden dat het ontstaan van deze lekkernij een rijkelijk verleden heeft.

Dit kunnen wij weerspiegelen op onze bakkerij. Wij zijn telkens op zoek naar initiatieven om in te spelen op de nieuwe behoeften van onze klanten. Zo hebben wij niet alleen voor vernieuwing gezorgd in onze zaak, maar hebben wij voor de gelegenheid ook onze specialiteiten: De Cocerulle, De Katteklauw en Het Senateur gebak in een nieuw jasje gestoken.

 

De kattenklauw

De kattenklauw is een variant van de gekende suisse koek gemaakt uit gerezen bladerdeeg met kleine stukjes appel en rozijnen, afgewerkt met bloemsuiker. Perfect voor bij het ontbijt, maar ook in de namiddag als vieruurtje.

De Cocerulle

De oorsprong van de naam ‘Cocerulle’ vinden we in het oorspronkelijke ‘Farce d’Ypres.’ Vrij vertaald: ‘Ieperse steen.’ Een zeer licht veredeld gebak, voorgesteld als een kasseisteen. Is aan te bevelen als nagerecht en gaat hand in hand met een koffie of een thee.

De senateurtaart

De herkomst van de naam is onbekend. Wel weten we dat de oorsprong van dit taartje zich in de jaren ’50 bevindt. Het is een ware oude streekspecialiteit, gemaakt met bladerdeeg, biscuit, abrikozenconfituur en geroosterde amandelen.
Een waar genot voor de zoetebekken onder ons!